Yandex’in Türkiye pazarındaki yatırımları 50 milyon dolara ulaştı

Yandex Türkiye Genel Müdürü ve Yandex Search Uluslararası Üst Yöneticisi Alexander Popovskiy, Türkiye pazarına yatırımlarını artırıyor

Yandex Türkiye Genel Müdürü ve Yandex Search Uluslararası Üst Yöneticisi (CEO) Alexander Popovskiy, Türkiye’deki arama motoru hizmetlerini geliştirmek için 400 milyon dolarlık bir yatırım planı duyurdu. Bu plan kapsamında şu ana kadar 50 milyon dolarlık bir harcama yaptıklarını belirtti.

Popovskiy, WORLDEF ISTANBUL 2025’e katılarak Türkiye’deki e-ticaret sektörü hakkında değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’deki e-ticaret sektörünün rekabetçi yapısına dikkat çeken Popovskiy, sektörde 1000’den fazla aktif oyuncu olduğunu ve toplam perakende cirosunun yüzde 20’sinin e-ticaretten geldiğini vurguladı.

Yandex’in satıcılarla kullanıcılar arasında bağlantı kurma misyonunu sürdürdüğünü vurgulayan Popovskiy, e-ticaret ekosistemine katkı sağlamak için “Merchant Center” ve “Yandex Metrica” gibi ücretsiz araçları WORLDEF fuarında tanıttıklarını açıkladı.

Popovskiy, Yandex reklamlarının dünya çapında 100 milyondan fazla kullanıcıya ulaştığını belirterek Türk şirketlerine büyük fırsatlar sunduğunu dile getirdi.

Yandex’in Türkiye’deki arama motoru hizmetlerini geliştirmek amacıyla açıkladıkları 400 milyon dolarlık yatırım planına odaklandıklarını belirten Popovskiy, şu ana kadar 50 milyon dolar harcandığını ve yeni duyuruların geleceği sinyalini verdi.

Popovskiy, Yandex’in yapay zeka destekli arama asistanı Yazeka’nın Türk kullanıcılar arasında ilgi gördüğünü belirterek, bu teknolojinin e-ticaret şirketleri için önemli olduğunu vurguladı. Yazeka’nın yeni özelliklerle güncellendiğini ve artık metinlerin yanı sıra fotoğraf ve video seçenekleriyle sunulabildiğini aktardı.

Dijital platformlara düzenleme çağrısı

Popovskiy, Türkiye’deki e-ticaret rekabetinin düzenleyici kurumların stratejilerinin bir sonucu olduğunu belirterek, bu politikaların arama motorları ve internet tarayıcıları gibi alanlara da uygulanması gerektiğini söyledi.

Küresel dijital platformların ülke düzeyinde düzenlenmesini savunan Popovskiy, kullanıcıların daha fazla seçeneğe sahip olabileceği bir sistemin kurulması gerektiğini ifade etti.

Popovskiy, ABD’de dijital platformlara yönelik artan düzenleme çabalarının küresel bir eğilim olduğuna dikkat çekerek Türkiye’deki dijital düzenlemelerin hızla hayata geçirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Popovskiy, yapay zeka ve sohbet robotları gibi yeni teknolojilerle rekabet konusunda Türkiye pazarının hazır hale gelmesi açısından düzenlemelerin önemine değindi.

WORLDEF ISTANBUL 2025’te yapay zeka teknolojilerinin en çok tartışılan konulardan biri olduğunu belirten Popovskiy, Türkiye’nin bu teknolojiyi benimseme şeklinden memnuniyet duyduklarını ve Türk kullanıcıların bu teknolojiyi nasıl kullandığını görmekten gurur duyduklarını sözlerine ekledi.

Related Posts

Türkiye’de yabancıların konut alırken tercih ettiği kentler değişti

Yabancıların bu yılın 4 ayında İstanbul, Antalya ve Mersin’de aldığı konut sayısı yıllık bazda azalırken en çok arttığı iller belli oldu.

Bakan Kacır’dan iki yeni OSB müjdesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Bugün itibarıyla ilan ettiğimiz Giresun Şebinkarahisar OSB ve Gümüşhane Kelkit OSB ile OSB’lerimizin sayısını 368’e çıkarmış olduk.” dedi.

Bakan Işıkhan: İşsizlik oranı hedeflerimize uygun seyrediyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, son 25 yılın en düşük seviyesine gerileyen işsizlik oranının, Ulusal İstihdam Stratejisi doğrultusunda hedeflerine uygun seyrettiğini bildirdi.

Bulgaristan’da ihracat düşerken iç talepte artış yaşandı

Bulgaristan Ulusal İstatistik Enstitüsü’nün öncü verilerine göre, ülke ekonomisi 2025 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3.1 büyüdü. Bu oran, 2024’ün son çeyreğinde kaydedilen yüzde 3.4’lük iki yılın en yüksek büyüme …

MOSSAD’ın Lübnan’da binlerce masum sivili hedef aldığı bombalı çağrı tuzağını bu kez MİT engelledi!

Geçtiğimiz yıl 17 Eylül’de dünya kamuoyu, Lübnan’da gerçekleşen eş zamanlı patlamalarla sarsıldı. Hizbullah mensuplarının kullanımında olan çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar meydana geldi. Patlamalarda 2’si çocuk 12 kişi hayatını kaybetti, 300 kadarı ağır yaklaşık 2 bin 800 kişi yaralandı. 18 Eylül’de de yine aynı şekilde telsizlerin patlatılması sonucu da 25 kişi öldü, 450’den fazla kişi yaralandı. Çağrı cihazlarına gelen mesaj sonrası yaşanan patlamaların arkasında ise İsrail istihbarat

Erdoğan’dan zirai don açıklaması: ‘Belli ürün gruplarında sıkıntı yaşayacağız’

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde ziraat odası başkanlarıyla bir araya geldi. Tarımda yaşanan sıkıntılara rağmen çiftçilerin her zaman yanlarında olduklarını vurgulayan Erdoğan, don felaketi nedeniyle bazı ürünlerde zorluklar yaşanacağını belirtti.