İBB’ye üçüncü dalga operasyon: Rüşvet çarkı döndüren 20 kişi tutuklandı

Taner Çetin ve 19 Şüpheli Tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu zanlılar hakkında yolsuzluk soruşturması başlattı. İmamoğlu’nun görevden uzaklaştırılmasından sonra tutuklananlar arasında “suç örgütü yöneticisi olmak”, “suç örgütüne üye olmak”, “irtikap”, “rüşvet”, “nitelikli dolandırıcılık”, “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek” ve “ihaleye fesat karıştırmak” suçlarından şüpheleniliyor.

Soruşturma kapsamında, İBB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Taner Çetin, Çetin’in asistanı Arzu Can, İBB Halkla İlişkiler Müdürü Serap Karay, İBB Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı Mustafa Karaoğlu, Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Onur Gülin ve ayniyatçı Musa Özışık’ın da aralarında bulunduğu 20 şüpheliden 16’sı tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. 4 şüpheli hakkında adli kontrol talebi uygulanırken, İBB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Taner Çetin’in de aralarında bulunduğu 13 şüpheli tutuklandı.

6 şüpheli “yurt dışına çıkış yasağı” ve “imza atma” adli kontrol tedbirleriyle serbest bırakılırken, 1 şüpheli hakkında “ev hapsi” ve “yurt dışına çıkış yasağı” adli kontrol tedbiri uygulandı. Ayrıca, Ağaç ve Peyzaj A.Ş. ihalelerinde usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 7 kişi tutuklandı, böylece tutuklu sayısı 20’ye yükseldi.

Ekrem İmamoğlu ile Beylikdüzü Belediye Başkanlığından beri irtibatlı olan Taner Çetin’in, Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı tutuklu şüpheli Murat Ongun’a bağlı olarak Medya AŞ ve Kültür AŞ’de karıştığı eylemler incelendi. Çetin’in şirketler üzerine ihaleler organize ettiği, ihaleleri alan şirketlerden “rüşvet” alarak maddi menfaat sağladığı ve bu menfaatlerle mal varlıkları edindiği tespit edildi.

Soruşturma dosyasına sunulan bilgilere göre, Çetin’in söz konusu satın almalarda ödemeleri doğrudan Medya AŞ ve Kültür AŞ’den iş alan firmalara yaptırdığı ve bu şirketlerin diğer personeline de para transferi gerçekleştirdiği belirlendi. İBB personeli, şirket temsilcisi ve şirket çalışanı olan 22 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Kıymetli okurlarımız, bu bir son dakika gelişmesi haberidir. Sıcak bilgiler geldikçe kısa sürede güncellenecektir. Gelişmelerden anında haberdar olmak için Yeni Şafak uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android marketlerden indirerek) kurabilirsiniz.

Related Posts

4 ayrı organize suç örgütüne operasyon: 64 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya, Artvin, Adana ve Balıkesir merkezli 4 ayrı dolandırıcı organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda; 64 şüphelinin yakalandığını, 35’inin de tutuklandığını duyurdu.

3 polisimizi şehit eden hainin cezası kaldırıldı

Polislere bombalı tuzak kuran PKK’lı, 4 kez ağırlaştırılmış müebbet ceza aldı. Yargıtay kararı bozdu. Hain, ‘barış süreci’ için Bahçeli’ye teşekkür etti. Hakim ‘beraat’ dedi.

CHP’li Alp: Ne zamandan beri Kürtlerin belediye meclislerinde yer almaları bu ülkede suç kabul ediliyor?

CHP’li Alp: Ne zamandan beri Kürtlerin belediye meclislerinde yer almaları bu ülkede suç kabul ediliyor?

Emeklilerin maaş protestosunda ortalık karıştı: Yaralılar var

Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te emekliler ve onlara destek olmak isteyen binlerce göstericinin “daha yüksek maaş talebiyle” düzenlediği protesto gösterisinde çıkan olaylarda çok sayıda kişi yaralandı. Arjantin’de Devlet Başkanı Javier Milei …

77 hayvanı zehirleyerek öldürdüler!

Adana’nın Karataş ilçesinde çiftçi Mehmet Çiğner’in otlattığı 77 küçükbaş hayvan, tarlaya bırakılan zehirli arpa ve ekmek kırıntıları nedeniyle öldü. Olayla ilgili 3 kişiden 2’si serbest bırakılırken, yabancı uyruklu 1 kişi sınır dışı edildi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci: İBB operasyonları ekonomiye zarar verdi

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasından sonraki sürecin ekonomiye zarar verdiğini söyledi. Zeybekçi, “19 Mart süreci tabii ki ekonomiye zarar verdi. Buna ‘vermedi’ demek söz konusu olamaz.” dedi. Zeybekci, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Ömer Aras ile TÜSİAD Başkanı Orhan Turan’ın yargılanmasına ilişkin ise, “TÜSİAD Başkanının, yani Türkiye’de ekonominin birçok alanında yüzde 60-70’ini kaplayan bir örgütünün başkanının polis eşliğinde ifadeye götürülmesini ben kabul edemem” dedi.