Çin ile havacılıkta yeni dönem! 15 yıl sonra sefer hakkı artıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Sivil Havacılığının Çin’le Yeni Anlaşmasını Duyurdu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ile Çin Sivil Havacılık Kurumu (CAAC) arasında 13 Mayıs 2025 tarihinde imzalanan Mutabakat Zaptıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Pekin’de gerçekleştirilen görüşmelerin Türk sivil havacılığı için büyük bir diplomatik ve sektörel başarıya işaret etti.

Haftalık Yolcu Seferi Hakkı 21’den 49 Frekansa Yükseldi

Bakan Uraloğlu, Türkiye ile Çin arasında yapılan anlaşmanın 15 yıl aradan sonra sefer haklarında gerçekleştirilen ilk artış olduğunu belirtirken, “İki ülke arasındaki haftalık yolcu seferi hakkını 21 frekandan 49 frekansa çıkardık. Çin gibi küresel bir pazarda, Türk sivil havacılığı yeni bir dönemi başlatıyor.” dedi. Uraloğlu ayrıca, Türk hava yolu şirketlerine Chengdu, Xi’an ve Urumçi şehirlerine uçuş başlatma imkanı sağlandığını da vurguladı.

Kargo Alanında Çifte Kazanç

Bakan Uraloğlu, Çinli taşıyıcıların hava kargo taşımacılığı seferlerine başlamasıyla haftalık 14 frekans olan kargo hakkının 28 frekansa çıkarılacağını belirtirken, “Bu artış, Türk hava taşımacılığının Asya-Pasifik bölgesinde lojistik gücünü artıracak ve sürdürülebilir hale getirecek. Yolcu ve kargo kapasitesindeki bu artış, İstanbul Havalimanı’nı Doğu ile Batı arasındaki önemli küresel bir aktarma ve lojistik merkezi haline getirecek.” şeklinde konuştu.

Asya-Pasifik’te Stratejik Yükseliş

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin son zamanlarda Tayland, Hong Kong ve Avustralya ile imzaladığı anlaşmalara dikkat çekerek, “Şimdi Endonezya ve Singapur ile görüşmelerimiz devam ediyor. Türk havayolu şirketleri, sadece uçuş yapmıyor; aynı zamanda kıtalar arası bağlantılar kuruyor. Asya-Pasifik bölgesinde rekabeti belirleyen bir oyuncu haline geliyoruz.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Merkez Bankası’ndan faiz indirimi sinyalleri: Kaç puanlık düşüş bekleniyor?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yaklaşan Para Politikası Kurulu toplantısı öncesinde piyasalarda önemli bir adım attı. Faizlerde yumuşak bir geçiş sinyali veren bu hamle ekonomik dengelerde hareketlilik yaratabilir. Uzmanlar gelişmeleri yakından takip ediyor.

Gözler TCMB’de: Faiz indirimi için zemin mi hazırlanıyor?

TCMB’nin fonlama yapısındaki değişiklik ve gecelik faizlerdeki düşüş, faiz indirimi beklentisini kuvvetlendirdi. Piyasalar repo ihalelerini ve 19 Haziran’daki faiz kararını yakından izliyor. İşte TCMB’nin indirime gideceğine yönelik verdiği sinyaller…

ABD’de mortgage başvuruları üç hafta sonra yükseldi

ABD’de ipotek başvuruları, satın alma ve refinansman kredilerindeki artışla birlikte son bir ayın en yüksek seviyesine çıktı. 30 yıllık mortgage faizi ise yüzde 6,93 ile yatay seyrini sürdürdü.

ABD petrol fiyatı tahminini revize etti

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), bu yıla ilişkin Brent türü ham petrolün varil fiyatı tahminini önceki rapora kıyasla 0,12 dolar artırarak 65,97 dolara çıkardı.​​​​​​​

Borsa güne nasıl başladı? (11 Haziran 2025)

Dün alış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,82 değer kazanarak 9.659,31 puandan tamamladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 0,38 puan azalışla 9.658,93 puana geriledi. Bankacılık endeksi yüzde …

İcra dairelerine gelen dosya sayısı bir yılda 1 milyon 519 bin adet arttı… Borçlar nefes aldırmıyor

Borç yükü büyüyor, icra dosyaları patladı! KOBİ’lerden tarım sektörüne, yurttaştan esnafa kadar herkes borç batağında. Banka borçları rekor seviyelere ulaşırken, icra dairelerine gelen dosya sayısı son bir yılda 1 milyon 519 bin artarak 23.6 milyona yükseldi.