Çin ile havacılıkta yeni dönem! 15 yıl sonra sefer hakkı artıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Sivil Havacılığının Çin’le Yeni Anlaşmasını Duyurdu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ile Çin Sivil Havacılık Kurumu (CAAC) arasında 13 Mayıs 2025 tarihinde imzalanan Mutabakat Zaptıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Pekin’de gerçekleştirilen görüşmelerin Türk sivil havacılığı için büyük bir diplomatik ve sektörel başarıya işaret etti.

Haftalık Yolcu Seferi Hakkı 21’den 49 Frekansa Yükseldi

Bakan Uraloğlu, Türkiye ile Çin arasında yapılan anlaşmanın 15 yıl aradan sonra sefer haklarında gerçekleştirilen ilk artış olduğunu belirtirken, “İki ülke arasındaki haftalık yolcu seferi hakkını 21 frekandan 49 frekansa çıkardık. Çin gibi küresel bir pazarda, Türk sivil havacılığı yeni bir dönemi başlatıyor.” dedi. Uraloğlu ayrıca, Türk hava yolu şirketlerine Chengdu, Xi’an ve Urumçi şehirlerine uçuş başlatma imkanı sağlandığını da vurguladı.

Kargo Alanında Çifte Kazanç

Bakan Uraloğlu, Çinli taşıyıcıların hava kargo taşımacılığı seferlerine başlamasıyla haftalık 14 frekans olan kargo hakkının 28 frekansa çıkarılacağını belirtirken, “Bu artış, Türk hava taşımacılığının Asya-Pasifik bölgesinde lojistik gücünü artıracak ve sürdürülebilir hale getirecek. Yolcu ve kargo kapasitesindeki bu artış, İstanbul Havalimanı’nı Doğu ile Batı arasındaki önemli küresel bir aktarma ve lojistik merkezi haline getirecek.” şeklinde konuştu.

Asya-Pasifik’te Stratejik Yükseliş

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin son zamanlarda Tayland, Hong Kong ve Avustralya ile imzaladığı anlaşmalara dikkat çekerek, “Şimdi Endonezya ve Singapur ile görüşmelerimiz devam ediyor. Türk havayolu şirketleri, sadece uçuş yapmıyor; aynı zamanda kıtalar arası bağlantılar kuruyor. Asya-Pasifik bölgesinde rekabeti belirleyen bir oyuncu haline geliyoruz.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Ünlü ekonomist paylaştı: Türklerin yurt dışına yatırımı tarihi zirvede

Ekonomist Prof. Dr. Hakan Kara, paylaştığı grafikle Türkiye’den yurt dışına net doğrudan yatırımların tarihi zirvesine ulaştığını aktardı.

Gercüş Ovası’nda kavun ve karpuz mesaisi başladı

Gercüş Ovası’nda kavun ve karpuz mesaisi başladı

Mevduat Faizlerinde Rekabet Kızıştı! İşte 600 Bin TL’nin 32 Günlük Getirisiyle En Yüksek Faiz Veren Bankalar

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) politika faizini yukarı çekmesi ve dövizden Türk Lirası’na dönüşü teşvik eden yeni uygulamaların devreye alınması, yatırımcıların ilgisini yeniden vadeli mevduat hesaplarına çevirdi. Artan faiz oranları, bankalar arasında kıyasıya bir rekabete neden olurken, 600 bin TL gibi önemli bir birikimi 32 gün vadeli olarak değerlendirmek isteyenler için kazançlı seçenekler ortaya çıktı.

3 bin 500 metre derinlikte sondaj

Akdeniz’deki görevini tamamlamasının ardından 2 Ağustos’ta İstanbul Boğazı’ndan geçerek Karadeniz’de faaliyetlerine başlayan Türkiye’nin 7’nci nesil derin deniz sondaj gemisi Abdülhamid Han, Göktepe-3 Kuyusu’ndaki çalışmalarında sona yaklaştı.

Barış görüşmeleri borsa işlemlerine yansıdı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi dün akşamki kapanışa göre 127,06 puan arttı. BIST 100 toplam işlem hacmi 107,4 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 3,08, holding endeksi yüzde 2,22 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran …

Konut satışlarında tüm zamanların rekoru kırıldı

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) nisan ayına ilişkin konut satış istatistiklerine göre, Türkiye genelinde konut satışları nisandan geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 56,6 artarak 118 bin 359 oldu. Bu rakam tüm zamanların en yüksek ikinci nisan …