Antalya’da yaşayan yabancı sayısı düşüyor: İlk sıra hâlâ Rusların

ANTALYA – Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya’da ikamet izni bulunan 125 bin yabancının yaşadığını açıkladı.

Düzensiz göçle mücadele kapsamında Kepez Kent Meydanı’nda oluşturulan Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi’nde yapılan basın toplantısında konuşan Şahin, kentte kalan yabancı sayısında geçen yıla oranla kayda değer bir azalış olduğunu belirterek şöyle bilgi verdi: “Kentte şu anda yasal olarak 125 bin yabancı yaşıyor. Bu rakam hep speküle ediliyor. Gerçek rakam bu. Bir önceki yıla göre ciddi bir azalış oldu. Yabancı sayısı 167 binden 125 bine düştü. Kentte yaşayan yabancılar arasında ilk sırayı Ruslar alıyor. Rusya’yı sırasıyla Kazakistan, Ukrayna, Almanya ve Kırgızistan takip ediyor” dedi.

‘KAYIT DIŞI ÇALIŞANA GEREĞİNİ YAPARIZ’

Antalya’da ikamet izni alarak kalan yabancıların ticaret yapma hakkının olmadığını belirten Şahin, “Çalışabilmeleri için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan izin almaları gerekiyor. Böyle bir izin almadan ticarette bulunuyorlarsa, taksicilik, berberlik, güzellik salonu işletmeciliği yapıyorlarsa bu suçtur. Bunu önlemek için ciddi tedbirler alıyoruz. Antalya Emniyeti’nin hayata geçirdiği korsan taksi uygulaması, tüm Türkiye’ye model olacak nitelikte. Denetim için belediyeler de çalışıyor. İhbar konusunda da Antalyalılardan destek istiyoruz. Tespit edildiğinde biz gereğini yaparız” diye konuştu.

‘MOBİL GÖÇ İSTASYONU SAYISI ARTACAK’

Yasa dışı yollardan kente gelen düzensiz göçmenlerin sevki için kentte kurulan mobil göç istasyonunun yaklaşık bir aydır hizmet verdiğini söyleyen Şahin, istasyon sayısının artacağını ifade etti. Güvenlik güçlerinin yasa dışı şekilde Türkiye’de bulunan insanları İl Göç Müdürlükleri’ne götürülmek zorunda kaldığını dile getiren Şahin, mobil göç noktalarını artırarak bu işlemlerde yaşanan zaman kaybını önlemeyi hedeflediklerini söyledi.

Başka bir ilde ikameti olan geçici koruma kapsamındaki kişilerin Antalya’da tespit edilmesi halinde kimliğine el konulup iline dönmesinin istendiğine dikkati çeken Şahin, “Dönmezlerse kamplara gönderiliyor. Bu hususta tavrımız net. Geçici koruma kapsamında olan kişiler özel bir durumu yoksa kendi ilinde yaşamak ve çalışmak zorunda.” ifadelerini kullandı. (DUVAR)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir